O adolescentă din Mehedinți se zbate între viață și moarte, după un atac criminal

13 iunie 2020, 18:57

Primele date din anchetă arată că fata de 17 ani l-a cunoscut pe bărbatul de 45 ani pe o rețea de socializare. Anchetatorii au aflat că cei doi au avut o relație, iar adolescenta a decis să îi pună capăt. Atunci,  bărbatul, cu mai multe crime la activ, a hotărât să se răzbune.

Așa că a încercat să o ucidă pe tânără, chiar în casa acesteia. Fratele fetei a auzit țipetele și i-a sărit în ajutor. Apoi a sunat la 112.

Individul a fost prins abia dimineață, în apropierea localității Dârvari, din Mehedinți.

Cu arsuri pe aproape tot corpul, adolescenta a fost transportată inițial pentru îngrijiri la spitalul din Severin.

Pentru că fata era în stare gravă, medicii au încercat să o transfere la spitalul de arși din București, dar nu au găsit locuri. Până la urmă, pacienta a fost dusă cu elicopterul la Craiova.

Cu doar câteva zile înainte, fata a cerut ajutorul polițiștilor și a depus plângere pentru viol, amenințări și șantaj împotriva bărbatului.

Iar înaintea tentativei de crimă, atacatorul a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care și-a luat adio de la cunoscuți. Fapta sa i-a șocat pe vecinii fetei.

Polițiștii au descoperit că agresorul a fost eliberat în urmă cu un an pentru bună purtare după ce a ispășit 23 de ani din pedeapsa de 90 primită după ce a ucis în anul 1993 patru oameni, între care și o femeie însărcinată.

În mai 2019, după eliberare, a plecat la muncă în Olanda de unde se întorsese recent și se afla în izolare la domiciliu.

Potrivit legii, deținuții condamnați pe viață pot fi eliberați în anumite condiții. De exemplu, dacă au executat cel puțin 20 de ani din pedeapsă, dacă au avut o conduită bună pe durata detenției și dacă instanța constată că se pot reintegra social. După eliberare, aceștia trebuie să rămână sub supraveghere timp de 10 ani.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite