O angajată sanitară din SUA a suferit o puternică reacţie alergică după ce i s-a administrat vaccinul anti covid

Reacție alergică
Reacție alergică
17 decembrie 2020, 15:48

Reacţia alergică a început la 10 minte după administrarea vaccinului, a explicat medicul Lindy Jones care a îngrijit-o pe femeie.

Pacienta a început să dezvolte o erupţie cutanată şi a fost dusă la secţia de urgenţă a spitalului regional Bartlett, din oraşul June, unde primise vaccinul.

După internare, femeia a prezentat dificultăţi de respiraţie, erupţia s-a extins pe faţă şi pe piept iar ritmul cardiac s-a accelerat.

Medicii au stabilit că este vorba de o reacţie anafilactică și au decis să o trateze cu epinefrină şi alte medicamente.

A fost ţinută sub observaţie la terapie intensivă până când s-a recuperat.

„În tot acest timp, a fost entuziasmată de faptul că s-a vaccinat şi de avantajele de care va beneficia pe viitor”, a declarat medicul Jones.

Și doi angajaţi sanitari din Marea Britanie au suferit o reacţie alergică similară. Ei s-au confruntat în trecut cu probleme alergice grave, a declarat Lindy Jones, care a precizat că nu este însă cazul şi lucrătoarei sanitare din Alaska.

În Marea Britanie, agenţia britanică ce reglementează administrarea medicamentelor a emis un avertisment persoanelor care au suferit în trecut de reacţii alergice grave la medicamente sau unele alimente, să nu se vaccineze.

Securitatea vaccinului Pfizer a fost examinată într-un test clinic pe 40.000 de voluntari şi are o eficienţă de 95 %.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite