O asistentă de la Institutul Oncologic Bucureşti este infectată cu noul coronavirus. Se ţin lanţ problemele din spitale şi în ţară

15 aprilie 2020, 21:25

Institutul Oncologic Bucureşti. Vestea a venit ca un trăsnet asupra personalului şi pacienţilor internaţi. Aici, o asistentă a fost depistată pozitiv.

Un coşmar pentru o secţie în care sunt trataţi bolnavi de cancer, oameni cu sistemul imunitar la pământ din cauza chimioterapiei şi radioterapiei.

La Institut fost demarată o anchetă epidemiologică. Tot personalul secţiei în care lucra asistenta diagnosticată cu noul coronavirus va fi testat. La fel şi pacienţii.

Momentan nu se cunoaşte sursa infectării femeii. Se ştie doar că soţul asistentei este angajatul unei firme de pompe funebre.

Între timp, se ţin lanţ problemele din spitale şi în ţară.

La Botoşani, peste 70 de cadre medicale sunt pozitive la testul pentru noul coronavirus.

Probleme mari sunt și în localități în care până ieri nu existau cazuri.

În două sate din comuna Crăciunesti din Mureș în 3 săptămâni, s-au îmbolnăvit peste 70 de persoane, deși autoritățile spun că au luat măsuri pentru limitarea răspândirii infecției. Chiar și primarul și mai mulți angajați ai primăriei sunt în autoizolare, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19.

Şi, în timp ce medici, asistenţi, infirmiere şi îngrijitoare cad seceraţi în faţa Covid 19, creşte şi numărul pacienţilor infectaţi.

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 330 de cazuri noi de îmbolnăvire, aşa că numărul celor diagnosticaţi cu noul coronavirus depăşeşte 7.200.

La terapie intensivă se luptă pentru fiecare secundă de viaţă 245 de oameni. Sub nicio formă nu e rost de relaxare, boala e încă puternică şi perfidă, spun specialiştii.

Izolarea, distanţarea socială şi igiena sunt cele mai sigure arme cu care putem lupta.

Am pierdut deja mai bine de 360 de români aici, în ţară, şi alţi 53 în străinătate. Fiecare cifră a unui deces are în spate un om, o viaţă, o poveste, o familie.

In acest peisaj sumbru există și vești care ne dau speranță. La Timișoara, șase paciente confirmate cu noul tip de coronavirus în urmă cu două săptămâni au fost externate, de la Maternitatea Bega. Proaspetele mămici urmează să stea în izolare timp de alte 14 zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite