O asistentă medicală din Gorj a fost reținută pentru vaccinări anti Covid fictive. Medicii spun că, în cazul unei infectări cu SARS-CoV-2, viața celor care mint că sunt vaccinați e în pericol
11 Noiembrie 2021, 19:16 (actualizat 11 Noiembrie 2021, 19:38)
(actualizat 11 Noiembrie 2021, 19:38) | Știrile TVR

Autoritățile au descoperit încă un caz de vaccinare la chiuvetă. O asistentă medicală din județul Gorj a fost reţinută şi este acuzată că ar fi vaccinat fictiv mai multe persoane după ce ar fi luat mită. Anchetatorii spun că primea între 500 si 1500 de lei ca să elibereze adeverinţe false de vaccinare. Politiştii au făcut percheziţii acasă şi la cabinetul unde lucrează asistenta şi au ridicat peste 100 de mii de lei.

Asistenta lucrează la cabinetul unui medic de familie din comuna gorjeană Ionești. Ar fi făcut primele imunizări fictive la sfârșitul lui septembrie, spun procurorii.

Într-o singură zi, ar fi eliberat șapte adeverințe false de vaccinare. Pentru fiecare vaccin aruncat la chiuvetă asistenta ar fi pretins bani.

Serul era eliminat în vată, apoi asistenta elibera adeverința de vaccinare.

Procurorii au percheziționat domiciliul femeii și cabinetul medical. Au ridicat peste 100 de mii de lei.

Medicii spun că, în cazul unei infectări cu SARS-CoV-2, practica ilegală le-ar putea pune pacienților viața în pericol. Tratamentul este diferit pentru cei vaccinați.

Asistenta medicală a fost reținută pentru 24 de ore și este acuzată de luare de mită, fals intelectual și fals informatic.

Intre timp, autoritățile anunță o caravană națională de informare despre beneficiile vaccinării.

Caravana "Oameni ca mine" ajunge la Craiova, Slatina și Pitești, în zilele următoare. Inițiativa este sprijinită de mediul de afaceri.

Specialiștii se vor opri și în mediul rural să discute cu oamenii. Acolo unde va fi posibil, în preajma caravanei vor fi organizate și centre de vaccinare.