O casă olandeză a fost pictată în roz de proprietari, ca protest pentru că locuința le-a fost avariată de forajele din zonă
30 August 2022, 21:42 (actualizat 30 August 2022, 21:46)
(actualizat 30 August 2022, 21:46) | Știrile TVR

O familie din Olanda a protestat în mod original pentru că nu au fost despăgubiți după ce vila lor a fost avariată: au pictat-o în roz. Ei susțin că pagubele au fost produse de forajele din zonă, dar autoritățile neagă.

Boelo și Annemarie locuiesc în Drieborg, în apropiere de Groeningen. Până acum zece ani erau fericiți în ferma lor, dar imobilul a fost avariat de coborârea la adâncime a apei freatice.

Fenomenul s-a produs, spun ei, din cauza forajelor pentru gaz din regiune care ar fi provocat cutremure de suprafață. Ei au observat fisuri în ziduri care, în timp, s-au adâncit. Întregul imobil este grav avariat.

Boelo Ten Have, proprietarul fermei: "Desigur, nu este o culoare potrivită pentru un monument istoric. Nici în Olanda, nici în Groningen. Am vrut, astfel, să facem o declaraţie, să atragem atenţia asupra problemei noastre. De aceea am ales o culoare care iese în evidenţă. Este una veselă, dar indică şi o stare de tristeţe. Ca şi cum ferma plânge."

Boelo și Annemarie au încălcat regulamentele stricte existente în Țările de Jos, dar demolarea casei nu este o opțiune, deoarece a fost declarat monument istoric și este protejată.

Cei doi olandezi sunt a șasea generație de fermieri care cultivă plante și cresc animale în regiune. A fost deschisă o anchetă parlamentară pentru a fi evaluat impactul forajelor asupra imobilelor din zonă.