O elevă din Craiova a fost depistată cu coronavirus la scurt timp după ce a susținut Evaluarea Națională

29 iunie 2020, 21:20

Fata, elevă la Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Craiova, a fost depistată cu noul coronavirus la câteva zile după ce a participat la Evaluarea Națională. Şi părinții fetei au teste pozitive pentru SARS-COV2. Conducerea şcolii a precizat că eleva nu avea semne de boală atunci când i s-a făcut triajul epidemiologic, la intrarea în examene.

Nicolae Radu, manager Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” Craiova: „În timpul examenelor celor două discipline au fost luate toate măsurile necesare. S-a luat temperatura la intrare. Temperatura a fost destul coborâtă. Nu a avut simptome în timpul examenului. S-au respectat distanțarea, intrarea pe un culoar, ieșire pe alt culoar. li s-a dat o mască la intrare, a aruncat-o la ieșire și a primit o altă mască.”

Ștefan Popescu, purtător de cuvât DSP Dolj: „Primul care s-a îmbolnăvit a fost tatăl. Ulterior s-au îmbolnăvit și mama și copilul. Au prezentat simptome. Ei sunt internați de pe data de 23 la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș”.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, nu există riscul ca şi alți elevi să fi fost infectați cu COVID 19: înainte de fiecare probă a examenului național la care fata a participat a fost făcut triajul epidemiologic, iar clasele au fost dezinfectate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite