O femeie și un bărbat au fost atacați de câini fără stăpân, într-o comună din Galați. Femeia a fost transportată la spital în stare foarte gravă

27 februarie 2023, 18:29

Femeia se afla la marginea satului și culegea urzici când cel puțin patru câini de talie mare au tăbărât pe ea. Strigatele de ajutor au fost auzite de un vecin care a sărit să o salveze, dar a fost și el mușcat.

”Eu am auzit niste țipete , m-am dus, am făcut și eu ce am putut să fac , totul s-a întamplat foarte repede”, a mărturisit vecinul victimei.

Femeia de 57 de ani a fost trasportată la spitalul de urgență în stare foarte gravă.

”Mușcată peste tot. Avea plăgi foarte grave la nivelul scalpului, o plagă scalpată la nivelul obrajilor, gâtului și la nivelul picioarelor. Pacienta era în stare gravă cu tensiune 8, cu șoc hemoragic”, a explicat dr. Mihai Polinschi – director medical SAJ Galați.

”Se va interveni chirurgical pentru a se sutura plăgile respective, din câte am înțeles, dânsa prezenta și plăgi și un traumatism cranio-facial”, a menționat dr. Ionuț Băneșanu – purtător de cuvânt Spitalul de Urgenta Galați.

Realitatea cruntă a ieșit la iveală o dată cu acest incident – în jurul localităților Vânători, Odaia Manolachi și Costi câinii fără stăpân s-au înmulțit cu sutele și au devenit extrem de agresivi. Doar astăzi echipele au prins 40 de animale.

”I-am identificat unul câte unul, avem deja șase din acea zonă, cei care au atacat. Vreau să luăm probe la toate animalele, vreau să luam și conținut stomacal, avem și politia animalelor cu noi și vreau să se demonstreze că aceste animale au atacat”, a spus dr. Valentin Istrate – medic veterinar ASPA Giurgiu.

Polițiștii au fost și ei la fața locului. ”Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca cercetările să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a întâmplat acest incident”, a declarat agent șef principal Ciprian Stoica – purtător de cuvânt IPJ Galați.

Primarul susține că a încercat să convingă asociațiile de protecție a animalelor să vină să sterilizeze câinii și să îi preia, însă a fost refuzat. De o lună colaborează cu o firmă de ecarisaj.

”Am înființat un serviciu de ecarisaj în 2021, am avut numeroase contestații pentru acest serviciu. L-am scos la licitație, nu s-a prezentat nicio asociație de pe raza județului Galați”, a arătat Costel Manolachi – primar comuna Vânători.

Toți câinii strânși astăzi de firma de ecarisaj vor fi microcipați și scoși pentru adopție. Dacă în 14 zile nu se vor găsi stăpâni, vor fi eutanasiați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite