Nikki Haley a contestat candidatura lui Trump. Fost guvernator al Carolinei de Sud și fost ambasador la ONU, ea se recomandă ”fiică mândră a imigranților indieni"
16 Februarie 2023, 07:42 (actualizat 16 Februarie 2023, 08:17)
(actualizat 16 Februarie 2023, 08:17) | Știrile TVR

O femeie a contestat candidatura lui Trump. Este vorba despre fostul guvernator al Carolinei de Sud și fost ambasador la ONU, Nikki Haley care se recomandă „fiică mândră a imigranților indieni". Ea speră să profite de atitudinea reținută a celorlalți concurenți așa că a fost prima care a contestat candidatura lui Donald Trump din partea republicanilor la viitoarele alegeri prezidențiale.

 

Fără să pronunțe vreodată numele fostului președinte, Nikki Haley, în vârstă de 51 de ani, a făcut apel la activiștii republicani, adunați în jurul ei la Charleston. „Dacă te-ai săturat să pierzi, pune-ți încrederea într-o nouă generație", a spus ea.

Propunerea lui obraznică: „Teste obligatorii de competență mentală pentru politicienii de peste 75 de ani. Joe Biden și Donald Trump ar avea 82, respectiv 78 de ani dacă ar fi aleși în 2024.

Primul clip de campanie al candidatei republicane începe cu calea ferată care împărțea micul oraș Bamberg din Carolina de Sud, între cartierele albe și cele negre. „Eram fiica mândră a imigranților indieni. Nici negru, nici alb. Eram diferită. În discursul său, candidat a subliniat că „America nu este o țară rasistă" .