O femeie de 47 de ani a fost reținută pentru că a lucrat 20 de ani ca psiholog, cu diplome false, la Spitalul Județean Târgoviște

13 ianuarie 2021, 20:34

În 1999, femeia s-a prezentat la concursul pentru ocuparea postului de psiholog în cadrul spitalului din Târgoviște. A obținut nota cea mai mare, 8,99, așa că a obținut și postul.

La concurs s-ar fi înscris cu diploma falsă de licență găsită acum de polițiști. Până în 2019, Sorinela Paraschiv a consultat mii de pacienți.

„Aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.” – se arată în comunicatul IGPR.

În 2002 spun surse autorizate, ar fi întocmit o falsă autorizație de la DSP Dâmbovița, prin care ar fi obținut drept de practică în tot județul. Mai mult, în 2003 a fost desemnată să facă parte din comisia de expertiză medico-legală de psihiatrie care, printre altele, stabilea executarea sau amânarea pedepsei cu închisoarea. În 2019, însă, unul dintre colegii ei a alertat autoritățile.

Directorul spitalului județean nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. În dosar s-a stabilit și un prejudiciu de aproape 370 de mii de lei. Suma reprezintă contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice o cercetează acum pe femeia care s-a pretins psiholog, pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite