O femeie de 80 de ani din Capitală, păcălită că ar putea ajunge fotomodel şi va defila pe podiumurile de la Paris și Dubai. Poliţiştii sunt pe urmele suspecţilor
06 Februarie 2022, 21:26 | Știrile TVR

Escrocheriile cărora le cad victime persoane credule, precum femeia de 80 de ani din Capitală, care visa să ajungă fotomodel, sunt probe de foc şi pentru anchetatori. Dosarele se construiesc cu dificultate, iar acuzaţiile sunt greu de probat. Cei care vin cu astfel de propuneri profită de dorinţa de faimă a oamenilor care le cad uşor în plasă, spun psihologii. Singura soluţie, pentru cei păcăliţi, e să îşi caute dreptatea în instanţă, pe cale civilă.

Naivitatea şi dorinţa de a avea faimă şi bani îi face pe unii oameni să cadă uşor în plasa escrocilor, explică psihologii.

Doamna de 80 de ani din Capitală care a fost păcălită să plătească 170 de mii de lei a povestit pentru Ştirile TVR că nu era singura clientă a fotografilor escroci. Şi altora li se promiseseră contracte de modelling la Paris şi Dubai.

Dupaă câteva luni studioul foto din Piaţa Romană a fost închis şi mutat în altă parte, spune ea.

Şi totuşi, femeia a mers mai departe.

Când a fost prinsă de ofiţerii de la combaterea criminalităţii economice, suspecta a refuzat să vorbească despre complicii săi. Dar poliţiştii au reuşit să obţină informaţiile necesare şi sunt pe urmele lor. Greşeala făcută de persoana cercetată este că nu a mai încheiat contracte cu victima şi a uşurat astfel munca anchetatorilor.

Specialiştii spun că din păcate înşelăciunile care au la baza neonorarea contractelor sunt frecvente şi greu de pedepsit. Anchetatorii trebuie să demonstreze că de la început contractul a fost încheiat cu intenţia inducerii în eroare a beneficiarului.

Surse judiciare susţin că împotriva celei care a păcalit-o pe vârstnica din Bucureşti a mai fost depusă o plângere.