O femeie din Brazilia şi-a înşelat mama cu ajutorul unor presupuşi clarvăzători. Cinci persoane au fost arestate
11 August 2022, 12:57 (actualizat 11 August 2022, 13:06)
(actualizat 11 August 2022, 13:06) | Știrile TVR

O femeie din Brazilia a fost arestată după ce şi-a jefuit propria mamă de bunuri în valoare de peste 140 de milioane de dolari, în special tablouri foarte scumpe. Victima este văduva unui reputat colecţionar de artă şi a fost păcălită de fiică cu ajutorul unor presupuşi spiritişti.

 

Sabine Coll Boghici în vârstă de 48 de ani a fost arestată la Rio de Janeiro sub suspiciunea că şi-a înşelat mama şi i-a furat bani, bijuterii şi tablouri. La percheziţii oamenii legii i-au găsit sub pat un tablou semnat Tarsila Do Amaral, celebru pictor modernist brazilian, şi evaluat la aproape 60 de milioane de dolari. În total, victima, văduva unui celebru colecţionar, a fost păgubită de 16 tablouri cu ajutorul unui spiritist.

Încă din 2020, victima a fost contactată de un aşa-zis clarvăzător care i-a spus că fiica ei este grav bolnavă şi a convins-o să plătească pentru tratament.

Au urmat 2 ani în care diverşi presupuşi spiritişti, angajaţi de fiică, au convins-o pe bătrână să renunţe la bunuri cu o valoare totală de peste 140 de milioane de dolari.

Poliţia a recuperat 11 tablouri. Restul au fost vândute şi sunt căutate. În total au fost identificate 7 persoane care făceau parte din această reţea. 5 au fost arestate.