O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital, cu plămânii afectați. Aceasta le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide

11 august 2021, 12:07

Femeia are 55 de ani si nu a fost vaccinată împotriva Covid. A chemat ambulanţa abia când a avut febră foarte mare şi a simţit că nu poate să mai respire. Ea se tratase singură cu antibiotic. Testul făcut la spital a arătat clar infecţia cu coronavirus.

Pacienta nu a putut fi internată la secţia ATI Covid a spitalul de boli infecţioase Iaşi, deşi e cea mai mare din judeţ, pentru că toate locurile sunt deja ocupate. A fost transferată la Neurochirurgie.

Cei care au ajuns să facă forme severe ale bolii sunt persoane nevaccinate, care s-au infectat cu varianta Delta a virusului, avertizează medicii.

În toată ţara, cazurile de coronavirus sunt în creştere. Este a doua zi la rând când numărul infectărilor depăşeşte pragul de 300, după ce timp de o săptămână au fost înregistrate peste 200 de cazuri zilnic.

Spitalele încep deja să îşi ia măsuri de precauţie. La Bistriţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă reintră în carantină şi restricţionează accesul vizitatorilor.

Ritmul de vaccinare se menţine scăzut, la fel cum a fost pe parcursul întregii veri. Aproape 5 milioane 100 de mii de persoane s-au imunizat cu cel puţin o doză.

Ultimele date oficiale arată că în oraşe, acoperirea vaccinală este doar 28%, în timp ce în mediul rural este şi mai scăzută, de numai 14% din populaţie.

Cazuri de infectări cu coronavirus în România, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică

11 august 326

10 august 312

9 august 181

8 august 208

7 august 255

6 august 230

5 august 244

4 august 271

3 august 233

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite