O gravidă infectată cu COVID-19 a murit în timp ce era transferată de la Arad la Timișoara

31 iulie 2020, 11:25

Din primele informaţii rezultă faptul că femeia nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din judeţul Arad, ea a fost ţinută la Spitalul Judeţean Arad în Secţia de Chirurgie pentru că acolo există o „Zonă roşie”.

Când pacienta a început să se simtă rău a fost transferată pe secţia ATI unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.

Pentru că medicii de la Spitalul Judeţean Arad au fost depăşiţi de situaţie au decis să transfere gravida la Timişoara.

Pe drum, însă, tânăra a făcut două stopuri cardio-repiratorii, iar al treilea care i-a fost fatal în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţan din Timişoara.

Medicii de la UPU Timişoara spun că atât viaţa ei, cât şi a fătului ar fi putut fi salvate dacă pacienta era intubată la timp.

„Din informaţiile noastre a fost <> în această dimineaţă la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depăşeşte. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturaţie de oxigen de 70%, mult sub limita obligativităţii intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secţia ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează”, a explicat, vineri dimineața, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă