O groapă comună şi alte aproximativ 200 de morminte, descoperite în oraşul Liman, din estul Ucrainei

8 octombrie 2022, 09:16

Autorităţile nu au stabilit încă precis numărul de cadavre care s-ar putea afla în groapa comună, indicase vineri seara Kirilenko într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

Exhumările au început deja, a specificat responsabilul citat, care a ataşat mesajului său o serie de fotografii ce arată personal de urgenţă purtând costume albe de protecţie într-o zonă izolată.

Agenţia ucraineană de presă Ukrinform, citând un înalt oficial al poliţiei ucrainene, a relatat că în groapa comună au fost descoperite 180 de cadavre.

 

Potrivit primelor constatări, victimele ar putea fi atât soldaţi ucraineni, cât şi civili, a precizat acesta.

Numărul exact al cadavrelor din groapa comună, printre care mai mulţi copii mici, precum şi familii întregi, nu a fost încă stabilit, afirmă poliţia ucraineană.

Printre victime se numără şi copiii născuţi între 2019 şi 2021, a completat un responsabil din poliţie, citat de Ukrinform.

Limanul a fost eliberat în primele zile ale lunii octombrie, după cum a anunţat oficial Kievul.

Descoperirea acestei gropi comune intervine în timp autorităţile ucrainene au anunţat alte decese în oraşul Zaporojie (sud-estul ţării). Cel puţin 11 persoane au murit în urma unor bombardamente ruseşti care au lovit joi clădiri rezidenţiale în acest oraş, centru administrativ al regiunii Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală atomică din Europa, au anunţat vineri autorităţile ucrainene.

Alţi 21 de locuitori au fost salvaţi de sub dărâmături, dintre care unii se află în stare gravă, a indicat Apărarea civilă ucraineană.

Zaporojie este una din cele patru regiuni care au fost anexate săptămâna trecută de Rusia, alături de Herson (în sud), Lugansk şi Doneţk, în est.

Trupele ruse ocupă în prezent aproximativ 70% din regiune, dar nu şi capitala regională Zaporojie propriu-zisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite