O insectă amenință culturile de roșii. Tuta absolută s-a răspândit în marile bazine legumicole din țară și nu poate fi combătută

31 august 2018, 11:24

Acest dăunător, numit tuta absolută, fost adus în țară în urmă cu câțiva ani, pe roșiile importate din Spania. Este o molie minusculă, ce atacă legumele cultivate în spațiile protejate și le compromite în totalitate. S-a înmulțit rapid, iar acum a ajuns să decimeze culturi întregi de roșii.

Oamenii sunt disperați și spun că au încercat tot ce au putut ca să scape de insectă. Acest legumicultor are o suprafață de tomate de 8.000 de metri pătrați, dar nu va mai recolta nimic.

Ca să își salveze culturile, Daniel le-a stropit, a cumpărat capcane electrice și biologice, dar degeaba. La fel au pățit și alți legumicultori din sat. Mulți au luat-o de la zero, în speranța că vor scăpa de probleme.

Specialiștii spun că această insectă s-a răspândit deja în marile bazine legumicole din țară și nu poate fi combătută.

Tuta absolută atacă plantele în toate stadiile de dezvoltare: larvele ei distrug frunzele, iar când ajunge la maturitate și se transformă în fluture, acesta atacă fructele, care se usucă și putrezesc.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite