O mamă și cei șapte copii ai săi au primit o casă construită de voluntari, din donații

5 aprilie 2021, 14:36

De ani de zile, familia Bratu locuiește într-o casă care arată ca o ruină. Înghesuiți în două camere mici, fără căldură, apa sau curent și cu un acoperiș aproape prăbușit.

Antonia, Mircea, Ghita și Larisa își împărțeau locurile în care dormeau și se jucau. În decembrie, mai mulți tineri din comună s-au hotărât să dea o mână de ajutor familiei. Au strâns bani, au cumpărat materiale de construcție și, cu mâinile lor, au ridicat o casă nouă.

Cei 4 copii aflați în grija mamei au fost primii care au intrat în noua lor casă. Timizi, s-au descălțat la intrare și au intrat pe rând în toate camerele.

Paraschiva este mama a șapte copii. S-a despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, iar de atunci tatăl copiilor nu s-a mai interesat de ei. Cu greu și-a crescut copiii și niciodată nu s-a gândit să-i abandoneze. Trei dintre copii, care sunt majori, au plecat la muncă, pentru a reduce povara mamei.

Materialele pentru construcția casei au costat aproape 30 de mii de euro. Banii au fost strânși cu ajutorul voluntarilor, dar tinerii din comuna Știucă de lângă Lugoj au vrut să arate ce înțeleg ei prin comunitate unită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite