O mamă și fiica de 7 ani, lovite de o mașină pe trecerea de pietoni, la Ploiești. Șoferul, aflat sub influența drogurilor, a fost reţinut. O lege care înăspreşte pedepsele în astfel de cazuri va fi adoptată în Parlament
19 Martie 2023, 10:40 (actualizat 19 Martie 2023, 18:59)
(actualizat 19 Martie 2023, 18:59) | Știrile TVR

Accident grav sâmbătă seara pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Ploieşti. O femeie și fiica ei de şapte ani au fost accidentate de o maşină, în timp ce se aflau pe trecerea de pietoni. Şoferul conducea sub influenţa drogurilor şi a fost reţinut. O lege care înăspreşte pedepsele în astfel de cazuri, mai ales când victimele îşi pierd viaţa, urmează să fie adoptată în Parlament.

Şoferul, un tânăr de 24 de ani, a vrut să depășească maşinile care stăteau în coloană şi a condus pe linia de tramvai, printre refugiile pentru călători, au povestit martorii.

Nu a observat pietonii care traversau pe trecerea aflată chiar lângă staţia de tramvai. Mama şi fiica au fost lovite în plin.

Victimele au fost duse de urgenţă la spital. Mama are răni mai grave.

Iniţial, şoferul a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a fost negativ. Pentru droguri însă, testul a fost pozitiv.

Datele oficiale arată că în România, 20.000 de persoane sunt trimise în judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influenţa drogurilor sau băuturilor alcoolice.

Şoferii care se află în această situaţie şi provoacă accidente mortale, vor face închisoare, prevede un proiect de lege care a trecut deja de Senat.

În prezent, practica generală a instanțelor este de a da şoferilor vinovaţi pedepse cu suspendare.