O medalie de aur și trei de argint pentru România în prima săptămână de Olimpiadă

Patru medalii pentru România până acum
Patru medalii pentru România până acum
29 iulie 2021, 20:13

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, reprezentanții României la dublu vâsle, s-au luptat până în ultimul moment pentru o medalie olimpică. Si în final au câștigat argintul.

Cei doi sunt vicecampioni mondiali și campioni europeni. Insă această medalie de la Tokyo a fost cea mai așteptată. Este prima medalie olimpică a unui echipaj masculin la dublu rame din 1998 încoace.

In finala de dublu vâsle feminin categorie ușoară, Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă nu au reușit să termine cursa pe o poziție care să le asigure o medalie olimpică.

Dacă Ionela nu a câștigat, ea e totuși fericită pentru soțul ei, Marius, care la dublu vâsle masculin a luat argintul. Oricum, la această Ediție a Jocurilor Olimpice, canotajul românesc a strălucit.

La natație, David Popovici nu a urcat pe podium, dar se întoarce acasă cu o experiență extraordinară. Este în primii 10 cei mai buni înotători din lume.

Deocamdată, aurul obținut miercuri de Ancuța Bodnar și Simona Radiș rămâne singurul din palmaresul României la Tokyo. Familia Ancuței Bodnar radiază de bucurie. O echipă TVR a ajuns la părinții campioanei, la Vatra Moldoviței, în județul Suceava.

Competiția din Țara Soarelui Răsare a ajuns abia la jumătate. Dar deja națiunile își numără medaliile.

Cu o medalie de aur și trei de argint, România ocupă locul 18 în clasamentul pe medalii, ca prioritate fiind medaliile de aur.

După Rio 2016, când am terminat pe locul 46, putem să spunem că această clasare provizorie ne dă speranțe mai  mari.

Următoarele medalii care ar putea fi obținute de sportivii români sunt la canotaj și lupte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite