UPDATE Șase persoane au fost salvate după ce o navă estoniană s-a scufundat lângă Odesa. Nava fusese capturată de ruși, care au folosit-o ca scut

3 martie 2022, 15:30

ACTUALIZARE 17.42 Șase persoane au fost salvate, potrivit Reuters. Informațiile anterioare arătau că nava de marfă Helt, deținută de Estonia, s-a scufundat în această după-amiază, iar doi membri ai echipajului se aflau pe o plută de salvare pe mare și alți patru erau dați dispăruți.

Victor Vyshniov, șef adjunct al administratorului maritim al Ucrainei, a declarat acum șase membri ai echipajului au fost preluați de serviciul de salvare al Ucrainei. Cei șase au fost transportați la spitalul din Cernomorsk din apropiere. Vyshniov nu a oferit alte detalii despre cauza incidentului.

______________________________________

Cargoul Helt, deținut de estonieni, s-a scufundat joi în largul portului ucrainean Odesa, în urma unei explozii, a declarat managerul navei, citat de Reuters.

Potrivit autorităților ucrainene, Helt a fost capturat de forțele navale ruse care apoi au folosit nava ca scut.

Potrivit primelor informații, doi membri ai echipajului sunt într-o plută de salvare pe mare, în timp ce alți patru au fost dați dispăruți, a declarat pentru Reuters Igor Ilves, directorul general al managerului Vista Shipping Agency, cu sediul la Tallinn.

Ilves a spus că este posibil ca nava să fi lovit o mină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite