O nouă ipoteză a lui Medvedev pentru războiul din Ucraina: „Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani”

26 mai 2023, 23:32

Dmitri Medvedev face iar comentarii șocante. Potrivit agenției ruse de știri RIA, vicepreședintele Consiliului rus de Securitate a declarat că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani, cu perioade lungi de lupte intercalate de armistiții.

„Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani. Atâta timp cât există o conducere, vor fi, să zicem, trei ani de armistițiu, doi ani de conflict și totul se va repeta”, susține Medvedev, reiterând că la conducerea Ucrainei s-ar afla o conducere nazistă și că, atâta vreme cât în fruntea țării se află regimul lui Zelenski, negocierile sunt imposibile.

Pe de altă parte, perspectiva ca războiul din Ucraina să se întindă pe durata unor decenii întregi este luată deja în calcul de experții militari occidentali.

De exemplu, încă de luna trecută, un general britanic de top afirma că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani.

Generalul Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite Britanice, declara pentru Radio Europa Liberă: „S-ar putea să ne confruntăm cu perspectiva ca războiul să nu se încheie timp de zeci de ani”.

Între timp, un negociator francez cu afaceri în Africa intermediază o misiune diplomatică africană ca să ajute la încheierea războiului din Ucraina.

Financial Times scrie: „Kissinger” cel cu trabucuri este în spatele misiunii Africii de a pune capăt războiului din Ucraina.

După ce a încheiat înțelegeri în Africa timp de șase decenii și a reușit, prin intermediul relațiilor sale de afaceri și politice, să obțină schimburi de prizonieri și încetarea focului în unele dintre cele mai spinoase conflicte din Africa, Jean-Yves Ollivier vrea să ducă șase dintre liderii continentului african la Moscova și Kiev. Scopul e să-i facă pe Putin și Zelenski să înceapă să vorbească. „Voi juca rolul lui Kissinger”, a spus el despre rolul său, referindu-se la celebrul fost secretar de stat american, renumit pentru manevrele sale diplomatice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite