O nouă mărturie a corespondentului TVR în Ucraina, despre momentul în care echipa a fost prinsă într-un schimb de focuri: Ne-a cuprins frica. Militarii au strigat la noi, chiar înjurând, să plecăm de acolo

Corespondentul TVR Alexandru Costache lângă mașină în timpul bombardamentelor din Harkov
Corespondentul TVR Alexandru Costache lângă mașină în timpul bombardamentelor din Harkov
19 septembrie 2022, 12:00

Redăm mărturia jurnalistului TVR Alexandru Costache, la TVR INFO:

„Eivdent că ne-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu știam dacă vor fi și alte explozii. Eu m-am gândit că e mai bine să stăm culcați, că suntem mai în siguranță, însă militarii au strigat la noi, chiar înjurând:„Plecați dracu’ mai repede de aici!”, ceea ce am și făcut, am demarat în trombă.

Așa cum am fost zilele trecute în Izium, în Balaklia, voiam să intrăm și în Kupiansk, să filmăm, să stăm de vorbă cu localnicii, să filmăm clădirile bombardate, însă, la intrarea în oraș, armata ucraineană nu ne-a mai lăsat să intrăm, motivând că orașul este bombardat de către ruși.

CITIȚI ȘI: Război în Ucraina, ziua 208 |Kievul exclude o întâlnire între Putin și Zelenski. Imagini din camerele de tortură din Izium și Harkov

În depărtare, în fundal, se puteau auzi bombardamentele artileriei, noi eram cam amărâți, ne-am învârtit pe acolo, am făcut interviul cu familia Ocsanei, am stat de vb cu fiul ei, Ilia, am făcut un stand-up și chiar ne pregăteam să plecăm, ne îndreptam spre mașină  ca să plecăm, când s-au auzit foarte aproape, foarte puternic, lângă noi,  două explozii.

A urmat momentul pe care l-ați văzut în imagini.

Acum, am plecat din Harkov și ne îndreptăm spre Dnipro, vom încerca să ajungem și în regiunea Donețk, ne-am îndepărtat destul de mult acum de linia frontului,  suntem pe o autostradă.

Am plecat din Harkov, noi intenționam să filmăm militarii în tranșee, să îi vedem cum luptă, însă nu am primit aprobare din partea Comandamentului Militar din Harkov, au spus că sunt ocupați cu luptele, nu au timp de filmări”.

CITIȚI ȘI:  Echipa TVR, prinsă în schimbul de focuri din regiunea Harkov. Corespondență de la trimisul special, Alex Costache: „Sunt bombardamente puternice chiar în acest moment, militarii ne-au spus să stăm culcați”

Trimisul special al TVR în Ucraina, Alex Costache, despre momentul schimbului de focuri din zona Harkov: Trebuie să recunosc, m-a cuprins frica. Nu știam câte lovituri vor mai fi. Am alergat instinctiv către mașină

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite