O nouă perioadă de glorie pentru cinematograful în aer liber. La Iași vor fi proiectate producții ale lui Charlie Chaplin

4 iunie 2020, 08:21

Cinematograful în aer liber a devenit o modă în Statele Unite ale Americii după Al Doilea Război Mondial.

În anii ’60, americanii trăiau plenar bucuria de a urmări un film sub cerul liber. De altfel, și creșterea natalității din epocă a fost corelată cu popularitatea acestui tip de cinema.

O nouă perioadă de glorie cunoaște acum, în pandemie, cinematograful în aer liber. Filmele sunt proiectate în aeroporturile rămase goale, pe acoperișurile mall-urilor și pe clădiri.

În Iași, cinefilii sunt invitați vara aceasta în fața unui ecran gonflabil, care va putea fi amplasat oriunde. Sâmbătă sunt programate primele proiecții dintr-o serie de evenimente care, speră organizatorii, vor fi atracția sezonului în oraș.

În parcarea unui mall, de la ora 20.00, ieșenii sunt invitați să revadă producții ale lui Charlie Chaplin. Printre acestea „City Lights”, filmul în care a combinat cel mai bine comedia cu sentimentalismul. Despre ultima scenă, criticul James Agee scria în 1949 că este „cea mai bine jucată scenă care a fost văzută într-un film”. Va putea fi urmărit și „Modern Times”, prima peliculă în care s-a auzit vocea lui Chaplin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite