O nouă rețea de vaccinare la chiuvetă a fost destructurată. Percheziţii ale DNA în 52 de locaţii din Suceava, Botoșani şi Constanţa, inclusiv la domiciliile celor care au obținut certificate false
21 Decembrie 2021, 10:22 (actualizat 21 Decembrie 2021, 18:33)
(actualizat 21 Decembrie 2021, 18:33) | Știrile TVR

O nouă rețea de vaccinare anti-covid fictivă a fost descoperită de procurorii DNA. Un medic și mai mulți asistenți și registratori din Mangalia sunt suspectați că aruncau serul la chiuvetă și emiteau certificate în schimbul unor sume de bani. Cel puțin 100 de persoane ar fi beneficiat de documentele false.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Mangalia, precum și mai mulți asistenți și registratori sunt suspectați de procurorii DNA că au emis certificate false de vaccinare anti-covid.

Medicul și asistenții sunt angajați ai Spitalului Municipal din Mangalia, însă pe durata campaniei de imunizare au fost detașați la sanatoriu.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins și la domiciliile unor persoane din județele Suceava și Botoșani, care ar fi cumpărat certificatele false de vaccinare emise de Sanatoriul Balnear din Mangalia. Surse din anchetă susțin că au fost identificați până acum cel puțin 100 de beneficiari ai așa-numitei vaccinari la chiuvetă.

Aceștia se deplasau la Mangalia și luau de la centru documentul fals pentru care plăteau între 50 și 150 de euro.

Dacă voiau să primească certificatul direct la domiciliu, suma plătită ajungea și la 400 de euro.

Surse judiciare susțin că unele dintre asistentele aflate pe lista suspecților dețin societăți comerciale prin care vindeau uniforme și aparatură medicală. Și la sediile acelor firme au avut loc percheziții.

Psihologul Keren Rosner a explicat pentru Știrile TVR de ce astfel de persoane, care au locuri de muncă sigure și bine plătite se implică în activități ilegale.

În acest dosar, acuzațiile procurorilor DNA sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals.