O parte a acoperișului Sanatoriului Marila, din județul Caraș-Severin, s-a prăbușit. Cei 60 de pacienți au fost transferați. Nimeni nu a fost rănit
21 Februarie 2023, 16:15 (actualizat 21 Februarie 2023, 19:32)
(actualizat 21 Februarie 2023, 19:32) | Știrile TVR

Incident grav în Caraş Severin. O parte din acoperişul şi faţada Sanatoriului din Marila, Oraviţa s-a prăbuşit. În corpul de clădire afectat nu erau internați pacienți. Totuși conducerea a decis că toate persoanele aflate în sanatoriu să fie evacuate preventiv.

ACTUALIZARE Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la prăbușirea acoperișului pavilionului afectat, însă este posibil să se fi produs de la starea avansată de degradare a clădirii, a transmis Ramona Boroșovici, pentru TVR Info. Unitatea este pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții. La sanatoriu nu va mai funcționa nimic până când nu se va face reabilitarea acestuia.

Două echipaje pentru transport victime multiple s-au ocupat cu transferul a 27 de pacienți de la Sanatoriul Marila din Oravița, după ce o parte a acoperișului instituției s-a prăbușit.

(w220) Acoperișu (w220) Acoperișu

Acțiunea de transfer s-a desfășurat preventiv, niciun pacient al sanatoriului  nu a fost rănit.

Potrivit conducerii sanatoriului, în unitate sunt internate circa 60 de persoane. Restul pacienților până la 60 vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei.

Pacienții sunt mutați la Spitalul Orășenesc Oravița.