O profesoară ironizată de doi elevi pe rețelele de socializare a primit câștig de cauză în instanță. Ea trebuie să primească despăgubiri în valoare de 30.000 lei
12 Ianuarie 2023, 12:18 (actualizat 12 Ianuarie 2023, 15:19)
(actualizat 12 Ianuarie 2023, 15:19) | Știrile TVR

O profesoară din Cluj-Napoca va primi despăgubiri în valoare de 30.000 lei de la părinţii a doi foști elevi, care au ironizat-o pe rețelele de socializare. Decizia a fost luată de Judecătoria Cluj-Napoca, dar nu este definitivă.

 

Cei doi elevi erau în momentul producerii incidentului în clasa a VII-a și au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei imagini ce ilustrau o maimuţă, prezentate ca fiind ale profesoarei în cauza.

Cadrul didactic a apelat la instanță pentru că i-a fost prejudiciată imaginea, iar după 5 ani, judecătorii clujeni i-au dat dreptate.

În anul şcolar 2018-2019, când profesoara era şi dirigintă la clasa a VII-a C de la Şcoala Gimnazială "Ion Agârbiceanu" din Cluj-Napoca, înainte cu o zi înainte de începerea şcolii, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei.

Imaginea a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată pe un cont fals de Facebook. Elevul ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o nouă fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii.

În martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său.

Profesoara a deschis un proces, solicitând daune morale, pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei. Decizia nu este definitivă.