O sală de sport din comuna brăileană Viziru, plătită de guvern, a fost vandalizată

14 ianuarie 2022, 22:16

În 2008, primăria Viziru a primit un milion de lei printr-un program guvernamental pentru ridicarea unei săli de sport. Pentru construcție a fost ales un loc lângă vechea școală unde nu mai învăța nimeni.

Proiectul a continuat, baza sportivă era aproape gata, iar primăria trebuia doar să găsească bani pentru apă și curent electric. Însă nimeni nu s-a mai preocupat de acest lucru.

Dar, în ultimii ani, în sala de sport au tot intrat diverși tineri din sat să joace fotbal. Și au lăsat în urmă un dezastru.

Primarul dă vina pe fostul edil. Primarul vizat de acuzații are explicații: de la începerea proiectului, el a fost primar doar trei ani, iar Dima Priceputu opt. Acesta din urmă a murit anul trecut, de Covid-19.

Primăria a găsit acum 300.000 de lei pentru a reabilita clădirea. Ea rămâne însă imposibil de folosit ca sală de sport pentru elevi: se află la mai bine de jumătate de km distanță de școală.

Lângă baza sportivă se află o altă investiție inutilă. Primăria a plătit unei firme amenajarea unui teren de fotbal sintetic cu 200.000 de lei. Constructorul a turnat pietriș, a pus câteva profile din metal, apoi a predat lucrarea ca fiind gata. După ce a încasat banii, a intrat în faliment.

Pentru toate aceste nereguli, actualul primar vrea să depună plângere la Poliție pentru distrugere și nerespectarea condițiilor din contract.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite