O stradă din Topliţa, pictată de copii în cadrul proiectului "Ulița copilăriei"
26 Septembrie 2020, 20:04
(actualizat 26 Septembrie 2020, 21:45)

O stradă din Topliţa a devenit punct de atracție după ce un zid de beton spune povestea copilariei! E un proiect cara a schimbat cu totul înfățiăarea străzii. Flori, copaci, căsuțe se înșira de-a lungul drumului, care duce spre biserica din deal. Iar cei care au transformat locul sunt copii.

Strada Fânaţelor este la ieşirea din Topliţa. Se desprinde din Drumul Naţional 15 și urcă, pe o costişă, până la Biserica Ortodoxă din Călimănel. O straduță oarecare, pe care enoriașii mergeau spre biserică.

De câteva zile, a devenit atracția oraşului: unul dintre parapeţii de susţinere este cea mai colorată parte a locului.

Toată lumea vizitează şi admiră pereții pictați de elevi.

Zeci de copii au lucrat timp de 3 zile ca să transforme un banal zid care se întinde pe 100 de metri într-o lume de basm cu copăcei şi căsuţe care refac povestea Lizucăi din Dumbrava minunată. Apare chiar și un pitic. Personajul principal este o fetiță pe bicicletă.

Proiectul copiilor se numește "Ulița copilãriei". Și nu ar fi fost posibil fără implicarea preotului și a fondatorului unei asociaţii culturale. Dar şi locuitorii din zonă au pus bani pentru ca pictura să fie, dar și al comunității care a ajutat cu bani.

„Ulița copilãriei " a costat nouã mii de lei. Copiii vor acum sã picteze și parapetul de pe cealaltã parte a strãzii.