O tânără din Belgia a rămas fără un picior, în urma infectării cu noul coronavirus: „Nu mi-am imaginat că trebuie să decid aşa ceva la 18 ani”

16 iulie 2020, 20:58

Elia Fontaine are 18 ani. A fost sportivă de mică, juca baschet, și, cel puțin teoretic, nu făcea parte din categoria de risc.

Suferința ei a fost dură: a stat în comă o lună.

Când și-a revenit a fost pusă în fața unei decizii dificile: trebuia să accepte să i se amputeze un picior sau să-și piardă viața.

Acum face eforturi să revină cât de cât la normal.

Elia Fontaine, fostă pacientă de COVID 19: Amputarea piciorului a fost o decizie dificilă. Nu mi-am imaginat că trebuie să decid aşa ceva la 18 ani. Mi-au spus: piciorul tău nu este în regulă, se degradează. Nu mai lucrează şi pare să fie mort, trebuie amputat. Am plâns când mi-au spus. Nu mă aşteptam că trebuie să iau o astfel de decizie. M-am gândit imediat la baschet, Este sportul meu. Va trebui să mă opresc. Voi putea juca din nou fără un picior? Era dificil din punct de vedere emoţional.

Elia s-a contaminat de la mama sa. Starea ei s-a înrăutăţit rapid şi a fost indusă în comă artificială. Cele mai grave probleme erau cardiace.

Când a fost spitalizată erau patru pacienţi. După o lună erau patru mii.

Acum, după această suferinţă, a plecat din spital. Mesajul ei este: „Nu credeam că la 18 ani pot fi o victimă a COVID-19. Protejați-vă și protejați-i pe ceilalți!„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite