O viaţă cât un secol. Regele Mihai I al României: „Să ai respect față de omul mai sărac. Toți sunt românii țării tale”!

16 decembrie 2017, 10:24

Majestatea Sa a devenit prima dată rege când era doar un copil de 6 ani.

Câțiva ani mai târziu, sublocotentul Mihai îi jura credință tatălui său, Regele Carol al II-lea.

Școala a fost un moment special în viața Regelui Mihai. A fost coleg cu băieți de toate etniile și din toate clasele sociale.

Lecțiile istoriei au fost însă mult mai dure decât cele de la școală. În vâltoarea războiului a avut întâlniri care l-au marcat, cum ar fi cele cu Hitler sau cu Mussolini.

Mulți ani mai târziu, după exil, Regele Mihai a avut parte de alte momente speciale. În zilele Revoluției i-a încurajat din străinătate pe români.

În 1992, un post francez de televiziune îi dedica o emisiune în care a fost aplaudat la scenă deschisă și primea un mesaj special.

Eugen Ionescu, scriitor: România are nevoie de un regim nou, care este cel mai vechi și cel mai stabil şi cel mai convingător din toate timpurile.

S-a întors cu greu acasă dar, încet-încet, vremurile s-au schimbat.

Unul din ultimele momente speciale petrecute în România a fost celebrarea nunții de diamant. A fost un spectacol extraordinar la Ateneu și o recepție cu prieteni de la alte Case Regale cum nu se mai făcuse de multă vreme în România.

Într-unul dintre interviurile acordate Televiziunii Române, Regele Mihai își spunea unul din principiile care i-au călăuzit viața:

Regele Mihai I al României: Să ai respect față de omul mai sărac, social vorbind, mai jos, mai sus. Toți sunt românii țării tale!

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite