Oameni legați la ochi și la gură, o nouă formă de protest față de modificarea legilor justiției. Protestatari la București, Sibiu, Paris

17 decembrie 2017, 17:05

În Piața Victoriei din București, sute de oameni au îndurat frigul și ploaia pentru un altfel de protest.

Ei s-au legat la gură și la ochi cu eșarfe și, timp de 30 de minute, au păstrat tăcerea. Manifestanții le-au cerut astfel parlamentarilor să nu modifice legile justiției.

Unii dintre ei au subliniat că au venit din străinătate pentru a-și exprima revolta.

La Sibiu, câteva zeci de persoane au venit cu trolere în fața sediului PSD și au protestat în liniște. Mesajul transmis autorităților: să își facă bagajele și să plece de la guvernare.

Au fost proteste inedite și în diaspora.

La Paris, mai mulți români s-a adunat pe scările ambasadei. Au păstrat tăcerea și au afișat mesaje prin care au cerut garantarea independenței justiției în România.

ACTUALIZARE Aproximativ 200 de persoane au participat în Piaţa Victoriei la un flashmob pentru susţinerea Justiţiei, estimează Agerpres.  Aşezaţi cu faţa spre clădirea guvernului, protestatarii au purtat benzi negre la gură şi la ochi. Apelul pentru flashmob s-a făcut pe paginile de socializare.

”Pentru duminică încercăm şi altceva. Haideţi să ne strângem cu toţii la ora 15.00 în Piaţa Victoriei şi să facem cel mai mare flashmob pentru susţinerea Justiţiei. După ce ne strângem, ne punem benzi negre pe ochi şi vom sta în tăcere timp de 30 de minute. Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România”, se arăta în mesajul care anunța flashmob-ul.

„Gestul nostru va susţine petiţia ‘Toţi pentru Justiţie’ (…). Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: ‘După adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!'”, au mai scris organizatorii pe pagina evenimentului.

Protestul a durat aproximativ o oră.

Protestul #vavedem a continuat și la Sibiu, pentru a a șaptea zi consecutiv.

Cei peste 700 de participanți, potrivit estimărilor organizatorilor, au adus genţi de voiaj, transmițând astfel mesajul că nu vor să plece din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă