Oameni pentru care nu există „nu se poate”: Mihăiță Papară se pregătește pentru Paralimpiada de iarnă de la Beijing

17 august 2021, 20:05

Primul parasnowboarder român se pregătește de o ieșire cu wake-ul pe un lac de lângă București. La 41 de ani, Mihăiță Papară se antrenează pentru Jocurile Paralimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, competiție la care este deja calificat datorită rezultatelor foarte bune.

Pentru a putea face performanță, sportivul folosește o proteză specială, care a costat peste 10.000 de euro și i-a fost cumpărată de Comitetele Olimpic și Paralimpic chiar înainte de Jocurile din Coreea de Sud.

Chiar și cu ajutorul protezei performante, Mihăiță Papară are nevoie de o voință uriașă și de antrenamente susținute pentru a putea să alunece pe apă sau pe zăpadă. Niciodată căzăturile de la antrenament nu sunt puține. La wakeboarding, sportivul este coordonat prin stație de pe margine de Ioana, antrenoarea sa.

Anul trecut, Papară a ieșit al treilea în clasamentul mondial. El a mai câștigat și o medalie de argint la o etapă de cupă mondială. Acum, pe lângă o clasare bună la Olimpiadă, visul său este să inspire tinerii, să le arate că limitele pot fi împinse cât de departe dorește fiecare.

Mihăiță Papară și-a pierdut un picior în 2005, în urma unui accident de circulație. S-a apucat de parasnowboarding prin 2014 și a reușit să adune rezultate notabile. Este convins că încă are multe de spus pe pârtie!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite