Oamenii care vă spun povestea Știrilor! Televiziunea Română va emite în format HD începând cu 3 noiembrie

30 octombrie 2019, 21:37

În urmă cu 18 ani, Dana Războiu era prezentatoarea cu care telespectatorii Telejurnalului își  dădeau întâlnire seară de seară. Acum, după două decenii, Dana pășește timid în locul pe care îl știa atât de bine.

Vechiul studio esta acum unul virtual, în care decorurile sunt făcute printr-un complicat proces de generare grafică.

Așezată din nou la pupitrul știrilor, cu emoție, mai în glumă, mai în serios, fosta prezentatoare încearcă să recreeze salutul începutului de jurnal.

Jurnalista avea doar 20 de ani pe atunci.

În regia studioului 11, locul din care se prezintă principalul Telejurnal, este agitație în fiecare seară. Fiecare detaliu contează, pentru ca totul să fie pregatit pentru voi, cei de acasă.

În platou o găsim pe Dorina Florea, prezentatoarea din week-end a buletinului informativ. Dorina este jurnalist TVR de 6 ani.

Dorina Florea: „Este un consum foarte mare de energie, de emoție, trebuie să fii foarte atent, trebuie să știi cum să furnizezi informațiile, cum să le spui telespectatorilor„.

Reguli pe care le știu și le respectă toți oamenii din televiziune. Procesul este unul extrem de sensibil, pentru că totul trebuie sincronizat la secundă, indiferent cât de tineri sunt unii dintre membri echipei.

Stela Popa, prezentatoarea Telejurnalului de pe TVR 2, le-a împărtășit din experiența ei viitorilor colegi de breaslă – studenților la Jurnalism.

Știrile TVR intră în 3 noiembrie într-o altă etapă, printr-un nou studio de televiziune, la înaltă rezoluție și tehnologii de ultimă oră. Pentru că Telejurnalul e pentru tine!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă