Occidentul și opoziția din Rusia cer eliberarea lui Aleksei Navalnîi

3 februarie 2021, 13:42

Automobiliștii s-au alăturat și ei acțiunii de protest. Conduceau foarte încet împiedicând astfel sosirea dubelor poliției pentru arestări.

”Nu vreau că fiii mei să crească aşa cum am crescut eu. Aleksei încearcă şi el să schimbe ceva, însă are o soartă destul de interesantă. Nu iese nimic bun din situaţia asta”, spune un protestatar.

”L-au condamnat ilegal pe Aleksei Navalnîi. Ţara asta nu va fi liberă atât timp cât tribunalele, puterea se comportă astfel. Ei ce fac? Ne bat cu bâtele. Noi de asta am ieşit acum, că nu cumva copiii noştri să fie bătuţi şi ei, cândva”, spune un protestatar.

Forțele de poliție au acționat brutal. Au izolat grupurile de manifestanți și i-au arestat pe toți. Peste o mie de tineri reținuți la Moscova și câteva sute la Sankt Petersburg.

Alexei Navalnîi și-a primit sentința cu demnitate. Chiar și-a încurajat soția, prezența și ea în sala de judecată, făcând semnul inimii cu mâinile.

Navalnîi a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare deși Curtea Europeană pentru drepurile omului i-a dat câștig de cauza și a obligat staulul rus să-i plătească și despăgubiri. Lui Navalnîi i se scade perioada cât a stat în arest la domiciliu. Îi rămân astfel 2 ani și 8 luni de închisoare. Avocații vor face recurs însă sunt puține șanse să se schimbe ceva în sentința pronunțată ieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite