Oceanele sunt vitale pentru viața de la suprafață. Prin scufundări la mare adâncime, oamenii de știință speră să își facă o idee mai clară legată de dinamică terestră

1 august 2020, 16:45

Kathy Sullivan este prima femeie care a ieșit în spațiu și a făcut istorie. Acum la 68 de ani a devenit prima femeie care a urcat la bordul unui batiscaf creat anume pentru scufundări la mare adâncime; vorbim de fundul marilor și al oceanelor.

De formație geolog, Kathy Sullivan a studiat și oceanografia așa că această călătorie în cel mai adânc punct al oceanului Pacific a fost extrem de interesantă. Așa numitele Gropi ocupă cam 40%  din volumul oceanului și se știe atât de puțin despre ele.

Cu o capacitate de doar două persoane la bord, submersibilul Limiting Factor a efectuat 6 scufundări. Expediția s-a concentrat în special pe Groapa Marianelor, care are o adâncime de peste 11.000 de metri. Informațiile strânse de pe fundul oceanului urmează să fie analizate de oamenii de știință care speră să își facă o idee mai clară legată de dinamică terestră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă