Ofensiva ucraineană, de o importanță capitală. Armata rusă, fără rezerve suplimentare, în degringoladă și derută. „Această panică va avea, mai devreme sau mai târziu, un impact și la nivelul societăţii ruse”

11 septembrie 2022, 21:40

Specialiştii militari spun că ofensiva ucraineană din aceste zile are o importanță capitală.

Virgil Bălăceanu, general în rezervă:În sud-estul Ucrainei, armata rusă a trecut la apărare pe toate direcţiile, în schimb armata ucraineană este în ofensivă, ceea ce creează probleme foarte mari armatei ruse, pentru că nu mai are rezerve suplimentare. Această ştire că se vor retrage la apărare pe linia de demarcaţie înseamnă că deja armata ucraineană recucereşte teritorii invadate după 24 februarie 2022„.

Potrivit fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, momentul trebuie fructificat la maximum.

Cristian Diaconescu: O victorie pe câmpul de luptă arată și determinarea poporului ucrainean, dar și faptul că, iată, dușmanul, chiar dacă părea atât de periculos, poate fi învins. În Occident, acest sentiment de fatigue, de oboseală, de relativizare a unei eventuale înțelegeri, de regulă teritoriu contra pace, nu este cea mai bună variantă. Deci nu poți să-i lași pe acești oameni în ofensivă în acest moment, care iată, și câștigă, pur și simplu fără sprijinul pe care se bazează și fără de care aceste succese militare probabil că ar fi imposibile„.

Succesele ucrainienilor ne dau indicii și despre starea de spirit din tabăra rusă.

Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale Universitatea „Babeş-Bolyai”: „Este vorba clar de o degringoladă care se instalează treptat în armata rusă, de confuzie, de derută, și cred că acest lucru este de foarte bun augur în acest război. (…) Această panică va avea, mai devreme sau mai târziu, un impact și la nivelul societăţii ruse, acolo ne interesează să apară panica, o presiune crescândă la adresa regimului Putin, care să culmineze, mai devreme sau mai târziu, cu căderea dictatorului de la Kremlin”.

Specialiștii internaționali apreciază că ofensiva ucrainenilor din aceste zile, alături de retragerea rușilor din zona Kievului sunt momente cheie ale războiului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite