Oferte de Crăciun și Revelion pentru toate gusturile. Care sunt ofertele restaurantelor, cluburilor și cabanelor

13 decembrie 2019, 10:02

Mulți dintre noi percepem sărbătorile într-un mod aparte, ne dorim să fim alături de familie oriunde ne-am afla. Iar dacă sărbătorile înseamnă acasă și nu ne dorim sa părăsim orașul, vin cu niște propuneri de petrecere a vacanței de iarnă în Cluj. Am tot vorbit despre târgul de Crăciun și despre cât de apreciat este de către turiști. Însă dacă de Crăciun suntem prin zonă, trebuie să știm că în fiecare seară vor fi concerte, spre exemplu în 25 decembrie vor încălzi atmosfera pe scena din piața Unirii, Maria Golban Somlea și invitații săi.

În 26 decembrie, invitată specială a serii va fi Narcisa Suciu, iar în 27 alți artiști și trupe vor urca pe scenă. Programul târgului de Crăciun este încărcat și avem de unde alege așa că nu este o decizie rea să rămânem în oraș. Nu trebuie să uităm nici de patinoar, care în perioada vacanței de iarnă își va prelungi programul pentru ca toți iubitorii acestui sport să poată ajunge pe gheață.

Revelionul în Cluj este o variantă bună dacă ne dorim să petrecem noaptea dintre ani la un restaurant sau în centrul orașului .

La restaurante, prețurile variază în funcție de meniu și de artiștii invitați să întrețină atmosfera.

Prețurile încep de la 150 lei de persoană pe noapte și pot ajunge chiar și la 600.

Există restaurante cu meniu tradițional, unde atmosfera este întreținută de o formație, dar și restaurante sofisticate unde meniul este realizat cu preparate alese și muzica este pe măsura banilor pe care trebuie să îi scoatem din buzunare.

O variantă gratuită ar fi spectacolul din centrul orașului.

Concertele încep marți, 31 decembrie 2019, la ora 22.00, cu trupa Datina. DJ Project vor urca pe scenă la 22.50 și vor întreține atmosfera din Piața Unirii până aproape de miezul nopții.

Punctul culminant va avea loc în Piața Avram Iancu, la ora 00.00, unde un impresionant spectacol de artificii va marca trecerea în Noul An.

Dacă nu v-ați hotărît unde să petreceți sărbătorile de iarnă și vreți să ajungeți în Oltenia, vă dăm câteva indicii de stațiuni. Rânca situată în județul Gorj ar putea fi o alegere potrivită mai ales că aveți și pârtie de ski. În Vâlcea sunt deja cunoscute stațiunile Călimănești – Căciulata care vă răsfață cu piscine acoperite, saună și masaj, iar o altă destinație preferată de mulți este Clisura Dunării, locul unde munții îmbrățișează Dunărea. Dacă vreți să rămâneți în Craiova, vă spunem că restaurantele au stabilit deja meniurile, au ales formațiile de muzică populară sau trupe de muzică ușoară care vor face atmosfera în noaptea de Revelion. Prețurile variază între 250 și 400 de lei în funcție de meniu și muzica aleasă. Dacă aveți un buget redus și preferați mai degrabă petrecerile în aer liber, Primăria Craiova organizează un spectacol pentru toate gusturile, cu soliști și DJ-ei. Antonia și Alina Eremia sunt cele două artiste principale care vor încinge atmosfera la Craiova în noaptea dintre ani.  Spectacolul de Revelion se va încheia după miezul noptii cu un foc de artificii. Pentru organizare, primăria a pus la bătaie un buget de aproximativ 4 sute de mii de lei.

Propuneri rafinate de Sărbători. De exemplu, ce-ar fi să petreceți Revelionul la un castel? Mai exact, la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, județul Iași. Clădirea este o adevărată bijuterie arhitecturală de factură neogotică. Boieri mari și domnițe galante vă invită să începeți Anul Nou împreună! Vă vor primi cu ospitalitate moldovenească, bucate boierești și tradiții strămoșești. Puteți vizita castelul, vă puteți bucura de un meniu rafinat, inspirat din rețete de epocă. Nu vor lipsi focul de tabără, artificiile sau șampania.

Nu departe de Miclăușeni se află Ruginoasa, o altă destinație din județul Iași celebră în timpul sărbătorilor de iarnă. Dacă nu vă plac bătăile cu bâte între cete, puteți vizita Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza”. Asemănarea frapantă cu Palatul de la Miclăușeni nu este întâmplătoare, acesta fiind construit de o altă ramură a familiei Sturdza.

Și dacă tot ajungeți în județul Iași, merită să trageți o fugă și până la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău. Aici veți simți parfumul sărbătorilor de odinioară.

Iată un scurt fragment din „Amintiri din copilărie”:

Să ne reamintim de sărbători de Ion Creangă! Pe 31 decembrie se împlinesc exact 130 de ani de la moartea celebrului scriitor.

În județul Timiș, turiștii sunt așteptați la Muntele Mic. Stațiunea este situată la aproximativ 130 de km de Timișoara și se ajunge pe DN6, prin Caransebeș.

Există 5 pârtii pe un versant al muntelui și una pe celălalt versant, cu grade de dificultate variate. Pe munte sunt pensiuni și hoteluri.

Pentru Crăciun, prețurile sunt cuprinse între 600 și 700 de lei de persoană. Sunt incluse 3 mese pe zi, pomana porcului și Moș Crăciun cu cadouri pentru copii.

Pentru Revelion, prețurile sunt de aproximativ 1200 de lei de persoană: sunt incluse trei mese, masa festivă și băuturi.

Prețul unui skipass este de aproximativ 85 de lei pe zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite