Oferte de top de la universităţi străine la Bucureşti, la cel mai mare târg internațional al universităților
20 Octombrie 2019, 20:19 (actualizat 20 Octombrie 2019, 20:20)
(actualizat 20 Octombrie 2019, 20:20) | Știrile TVR

Străinii se întrec în oferte pentru a atrage studenți din România. Peste 120 de instituții de învăţământ din 13 tări şi-au trimis reprezentanții la Bucureşti, la cel mai mare târg internațional al universităților. Tinerii care ar vrea să înveţe "afară" au avut de ales din peste șapte mii de programe de licenţă, masterat, doctorat şi MBA în domenii de succes pe piața muncii. Si bursele şi împrumuturile oferite sunt mari. Cei care aleg acum Marea Britanie primesc sigur sprijin. Ce va fi după Brexit nu e clar.

Irina este în clasa a XII-a, la "Jean Monnet", la Mate-Info, şi caută cea mai potrivită facultate pentru a-şi urma pasiunea.

Universităţi din Marea Britanie, Olanda şi Franţa, clasate între cele mai bune 100 de instituţii de învăţământ superior din lume, caută studenţi pasionaţi din România. Imperial College din Londra e a 9-a în top. Dacă aplică până pe 15 ianuarie, trece de interviu şi ia cel puţin 9,50 la testul online, Irina primeşte şi sprijin pentru studii.

Vlad mai are doi ani până la facultate. A venit special de la Brăila ca să se inspire pentru viitor.

Peste 120 de universităţi din Europa şi SUA se întrec în oferte pentru români.

În Olanda, taxa pentru licenţă pleacă de la o mie de euro pe an, la stat. Se adaugă costurile cu cazarea, masa şi nu numai. Universităţile din Marea Britanie oferă burse generoase, şi sociale, şi de merit. La Coventry au unele special pentru români.

Ofertele vor fi prezentate, săptămâna aceasta, şi la Cluj, Iaşi şi Constanţa.