Oferte pentru relansarea turismului în Italia: O noapte de cazare gratuită, la trei plătite, în regiunea Lazio

2 iunie 2021, 09:30

Campania Piu Notti, Piu Sogni – Mai multe nopți, Mai multe vise” costă guvernul 10 milioane de euro. Bani folosiți pentru subvenționarea cazărilor la hoteluri din Roma și zonele înconjurătoare. Planul prevede o noapte suplimentară gratuită pentru turiștii care rezervă o vacanță de cel puțîn trei nopți consecutive în regiunea Lazio. Și două gratuite la 5 zile rezervate.

”E o modalitate de a întâmpina turiştii, dar şi de a-i invită să stea mai mult. În plus faţă de minunăţiile cunoscute, sunt multe altele de descoperit”, spune Nicola Zingaretti, guvernatorul regiunii Lazio.

Costurile suplimentare ale inițiativei 3+1 sau 5+2 sunt acoperite din bugetul regiunii pe întregul sezon. Așa cum au procedat anul trecut și alte provincii italiene, care ofereau chiar cazare gratuită în anumite locuri, bazându-se pe faptul că turiștii aduc oricum prosperitate, pentru că sunt dispuși să cheltuiască banii pe mâncare și alte distracții. Autoritățile din Lazio anunță și că zona e sigură; rată de vaccinare a depășit acolo 50 la sută din cei aproape 6 milioane de locuitori.

”Am plătit câteva nopţi, mai multe şi gratuite ar fi bineînţeles interesant”, spune un turist.

”Sunt aici de trei zile, Roma e foarte foarte frumoasă. Sigur că mi-ar plăcea să stau încă o zi sau două. După părerea mea, e o iniţiativă minunată”, spune o turistă.

Numărul turiștilor străini care vizitează Italia a scăzut dramatic, cu aproape 70%, potrivit statisticilor naționale. Iar hotelurile din Roma au pierdut lunar în jur de 100 de milioane de euro, de când a început pandemia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite