Oficialul OMS, Hans Kluge, decorat la Palatul Cotroceni. Iohannis: Amenințările de tipul COVID-19 nu țin cont de granițe și în fața lor suntem cu toții vulnerabili

7 aprilie 2021, 13:33

Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța cooperării și solidarității întregii societăți internaționale în fața unei pandemii de asemenea amploare. Rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății este esențial în acest demers, a spus președintele Klaus Iohannis.

Criza sanitară și umanitară pe care o traversăm ne-a dovedit tuturor că amenințările de tipul COVID-19 nu țin cont de granițe și că în fața lor suntem cu toții vulnerabili. Sistemele și societățile noastre trebuie să fie bine pregătite pentru a face față provocărilor emergente. Dar acest lucru necesită timp, coordonare și un angajament susținut la cel mai înalt nivel pentru a reduce impactul negativ al potențialelor viitoare pandemii, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea ca statele lumii să lucreze împreună pentru a-și servi cetățenii.

Pentru a transpune în realitate acest angajament este nevoie de un leadership adecvat provocărilor acestui mileniu. Statele lumii trebuie să lucreze împreună pentru a-și servi cetățenii, învățând din succesele și eșecurile lor, cele mai bune practici pentru reconstrucție și reziliență în domeniul sănătății fiind centralizate la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății. Cooperarea și solidaritatea întregii societăți internaționale constituie răspunsul nostru comun în fața unei provocări de o asemenea amploare, iar rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății este esențial în acest demers, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că România a susținut candidatura lui Hans Kluge, pentru această înaltă poziție strategică, luând în considerare vasta experiență în domeniu și faptul că prioritățile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care România și-o dorește pentru viitorul OMS și pentru sănătatea cetățenilor europeni.

Sunt încrezător că, prin exemplul personal, veți susține o Organizație regională puternică, orientată către excelență, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere și relevante pentru toate statele membre din regiune. (…) Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veți contribui la consolidarea rolului Europei și al întregii Organizații la sănătatea globală.  România a susținut nu doar un profesionist desăvârșit, dar și un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc.  Îmi exprim speranța că, pe viitor, vom valorifica solida relație de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creștem calitatea și accesibilitatea serviciilor de sănătate, a spus președintele Klaus Iohannis.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Mașina de propagandă a Rusiei l-a luat în vizor pe președintele Klaus Iohannis