Olena Zelenska, în fața Congresului american: Cer ceva ce nu aș vrea să cer niciodată, cer arme

20 iulie 2022, 19:19

„Din păcate, războiul nu s-a încheiat, teroarea continuă și fac un apel către voi toți, în numele celor care au fost uciși, în numele acelor oameni care și-au pierdut brațele și picioarele, în numele celor care sunt încă în viață și sănătoși, și cei care își așteaptă familiile să se întoarcă de pe front. Cer ceva ce nu aș vrea să cer niciodată, cer arme”, a spus ea parlamentarilor.

„Arme care nu ar fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a ne proteja casa și dreptul de a te trezi viu în acea casă. Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu omoare copiii în cărucioarele lor”, a continuat Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a continuat spunând că ea, la fel ca multe mame ucrainene, tânjește la un sentiment de normalitate și își dorește să le poată oferi copiilor speranță în viitor.

„Nu știu dacă fiul meu se va putea întoarce la școala lui în toamnă, ca milioane de mame din Ucraina. Va putea fiica mea să meargă la universitate la începutul anului universitar și să experimenteze viața normală de student? Nu pot să răspund”, a spus ea.

„Am avea răspunsuri dacă am avea sisteme de apărare aeriană”, a adăugat Zelenska.

Zelenska a mulțumit, de asemenea, Statelor Unite pentru tot ajutorul pe care țara le-a trimis deja Ucrainei.

 

 

„Poporul american și familiile americane, Congresul și președintele Biden au făcut deja multe pentru a ne ajuta să luăm fața inamicului și să protejăm milioane de ucraineni. Suntem recunoscători – cu adevărat recunoscători – că Statele Unite sunt alături de noi în această luptă pentru valorile noastre comune ale vieții umane și ale independenței”, a spus ea.

„În timp ce Rusia ucide, America salvează și ar trebui să știți asta, vă mulțumim ”, a adăugat Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei s-a întâlnit marți în privat cu prima doamnă a SUA, Jill Biden, la Casa Albă. Potrivit Casei Albe, primele doamne trebuiau să „discută sprijinul continuu al Statelor Unite pentru guvernul Ucrainei și poporul său în timp ce își apără democrația și fac față impacturilor umane semnificative ale războiului Rusiei, care se vor simți ani de zile. a veni.”

Sursa CNN

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite