OMS | Numărul contagierilor de COVID-19 la nivel global a scăzut cu 12% în ultima săptămână

Covid-19
Covid-19
16 iunie 2021, 15:28

Toate zonele lumii au înregistrat o scădere a cifrelor, cu excepţia Africii, care a raportat o creştere de 44% în ultimele şapte zile, precum şi o creştere a numărului de morţi. Este vorba de a treia săptămână consecutivă în care regiunea africana înregistrează o creştere marcantă a numărului de contagieri, mai ales în ţările din nordul, sudul şi estul continentului.

Numărul deceselor la nivel global s-a menţinut înalt în ultima săptămână cu peste 42.000 de decese, chiar dacă s-a înregistrat o scădere cu 2% faţă de cea precedentă.

În ce priveşte regiunile, cele care au raportat cele mai mari scăderi au fost Asia de Sud-Est, cu 27% mai puţine cazuri faţă de cea precedentă, Europa, cu 13% mai puţine, şi Asia de Est cu o scădere de 10%, potrivit datelor OMS.

De asemenea, continentul american şi Orientul Mijlociu au raportat cifre similare cu cele precedente, cu o scădere de 4% şi respectiv 5% a numărului de cazuri.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că deşi pandemia începe să dea semne de regres în multe ţări, iar mortalitatea a scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv, multe naţiuni au probleme de acces la vaccinuri, în condiţiile răspândirii noilor variante şi a colapsului unor sisteme sanitare.

Ţările cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate săptămâna trecută au fost India (630.650 noi cazuri, o scădere de 31%), urmată de Brazilia (454.710) şi Columbia (176.661) cu cifre similare săptămânii anterioare, şi de SUA cu 105.019 de contagieri (o creştere de 6%).

Potrivit datelor OMS, au fost administrate până în prezent peste 2,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 pe întreaga planetă.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă