OMS: Efectele COVID pe termen lung
13 Februarie 2021, 14:48 (actualizat 13 Februarie 2021, 14:51)
(actualizat 13 Februarie 2021, 14:51) | Știrile TVR

Sechelele COVID vor avea impact asupra sistemului medical global, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Unii dintre cei care au avut boală rămân cu sechele îndelungate și destul de complicate, iar acest lucru va pune, în continuare, presiune pe sistemele medicale din aproape toate țările.

Specialiștii o denumesc constelația efectelor COVID pe termen lung asupra organismului. Organizația Mondială a Sănătățîi atrage atenția că se știu foarte puține lucruri despre evoluția post COVID. Și că mulți pacienți vindecați de boală infecțioasă rămân cu diverse afecțiuni debilitante.

Deocamdată, nu se știe cum poate fi evitată apariția sechelelor și cât persistă - unele complicațîi pot dura o luna, trei sau chiar șase luni, nimeni nu știe exact.

Toți aceșți pacienți trebuie tratați post COVID de sechele, iar acest lucru înseamnă resurse medicale și susținere din partea statului, pentru că mulți nu pot reveni la serviciu în acest interval. Specialiștii vorbesc despre pandemia post-pandemie, țînând cont că numărul celor cu sechele e destul de mare.