OMS: Nu vom reveni la viață de dinainte în viitorul apropiat. Prea multe țări merg pe un drum greșit

14 iulie 2020, 08:51

Organizația Mondială a Sănătății  avertizează că nu ne putem întoarce prea curând la o situație normală, întrucât prea multe țări au o reacție greșită la pandemia COVID 19.

Tedros Addhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: Ţările care depăşiseră primul vârf al pandemiei, instituind restricţii , se chinuie acum să facă faţă unor noi vârfuri de îmbolnăviri, şi unei creşteri accelerate a numărului de infectări.

Spitalele se umplu din nou, e o avalanșă de cazuri în mai multe țări, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății.

La această situație contribuie, în mare măsură, mesajele contradictorii care vin dinspre diversele structuri ale statului, când politicienii aflați la putere spun ceva, cei din opoziție îi contrazic, iar lumea medicală e lăsată în afară discuției. Și de aceea, omul de rând nu mai are încredere în nimeni.

Tedros Addhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: Am să fiu foarte direct. Prea multe ţări merg în direcţia greşită. Virusul rămâne inamicul public numărul 1.

Organizația Mondială a Sănătații vine cu un mesaj dur: nu vom reveni la viață de dinainte în viitorul apropiat. Dacă regulile de baza privind protecția nu sunt respectate și dacă țările relaxează restricțiile fără să țină cont de riscuri, pandemia se va agrava .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite