OMS recomandă ca persoanele care au probleme cu imunitatea să se vaccineze și cu doza a treia. Recomandări pentru persoanele de peste 60 de ani
12 Octombrie 2021, 07:59 (actualizat 12 Octombrie 2021, 09:21)
(actualizat 12 Octombrie 2021, 09:21) | Știrile TVR

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca persoanelor care au probleme cu imunitatea să li se administreze a treia doza de vaccin anti COVID 19. Pentru astfel de cazuri există riscul mare de producere a unor infecții puternice.

Grupul Strategic de Experţi consideră că doza suplimentară trebuie oferită ca parte a unei serii extinse, deoarece pesoanele în cauză au răspuns mai slab la prima vaccinare și au riscul producerii unor forme grave de COVID 19.

Grupul a mai recomandat folosirea pentru persoanele de peste 60 de ani a unei doze suplimentare de vaccin produs de Sinopharm sau Sinovac după una până la trei luni de la prima vaccinare.

Până în prezent, în lume au fost administrate 3,5 miliarde de doze de vaccin și lunar sunt disponibile 1,5 miliarde de doze. Obiectivul este ca până la sfârșitul anului să fie imunizată 40% din populația planetei.