OMS: Trebuie să ne obișnuim cu „noua” normalitate, până găsim un vaccin

21 aprilie 2020, 20:22

Nu este momentul să ne relaxăm. Trebuie să ne obișnuim cu un nou stil de viață pentru viitorul imediat, care să permită ținerea sub control a răspândirii coronavirusului. Sunt recomandările OMS, care consideră că sistemele de sănătate trebuie adaptate evoluției pandemiei.

Franța este de mai bine de o lună în izolare iar populația începe să resimtă consecințele constrângerilor. Actele de violență domestică au crescut cu 48%. Iar în unele zone de la periferia Parisului s-au înregistrat confruntări între grupuri de tineri din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Guvernul pregătește strategia postizolare, care ar urma să se aplice după 11 Mai. Ministerul Educației a anunțat că reluarea cursurilor se va face în trei etape.

„Primii care se vor întoarce în bănci sunt elevii din clasele primare, vor urma cei din clasele gimnaziale, iar la sfârșitul lunii mai, elevii de liceu. Orele se vor desfășura în grupuri mici și în zile care vor alterna cu studiul online, de acasă. Rămâne ca fiecare școală să organizeze revenirea la cursuri și să asigure stocurile de măști și dezinfectanți”, transmite corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

În Austria, cafenelele și restaurantele își așteaptă clienții din 15 mai, cu respectarea unor norme stricte de distanțare.

La rândul lor, oficialii germani avertizează că nimic nu va mai fi ca înainte, deci nici vacanțele cu baruri pe plajă sau cabanele pline la munte.

SUA înregistrează cel mai mare număr de infectari, peste 770.000 și 42.000 de decese. Epidemiologii estimează o nouă creștere a cazurilor, pe fondul protestelor americanilor față de măsurile de distanțare socială. În același timp, în SUA au apărut și contramanifestații față de demonstrațiile anticarantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite