ONU convoacă o reuniune privind ajutorul umanitar pentru Afganistan la 13 septembrie, la Geneva

Refugiati afgani
Refugiati afgani
4 septembrie 2021, 09:54

În cursul acestei conferinţe, ONU va pleda „pentru o creştere rapidă a finanţării, astfel încât operaţiunile umanitare care salvează vieţi să poată continua”, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

„Afganistanul se confruntă cu o catastrofă umanitară iminentă”, a adăugat el, în special din cauza „unui conflict prelungit, a unei secete severe şi a pandemiei de COVID-19”.

Jumătate din cei 38 de milioane de locuitori au nevoie de ajutor umanitar şi mai mult de jumătate dintre copiii cu vârsta sub cinci ani vor suferi de foame în anul următor, au avertizat Naţiunile Unite.

Zborurile umanitare ale ONU au fost reluate recent spre nordul şi sudul Afganistanului, a informat joi Stéphane Dujarric, exprimându-şi speranţa că vor putea fi intensificate în curând.

Operate de Programul Alimentar Mondial (PAM) al Naţiunilor Unite, acestea au permis ca „160 de organizaţii umanitare să îşi continue activităţile vitale în provinciile afgane”, a precizat el în briefingul cotidian de presă la New York.

Între 2002 şi 2021, zborurile ONU au deservit peste 20 de destinaţii din Afganistan şi obiectivul este de a reveni la o asemenea amploare de îndată ce securitatea şi finanţarea operaţiunilor vor fi asigurate, a mai declarat Stéphane Dujarric.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite