Operațiune de salvare în Bucegi, după ce doi turiști s-au rătăcit. Salvamontiștii avertizează că sunt pericole, din cauza dezghețului

11 martie 2018, 14:14

Salvamontiștii Postului de pe Platoul Bucegi au intrat în alertă după un apel la 112 care anunța că o persoană s-a rătăcit pe Valea Peleșului, după ce a coborât cu schiurile de la Cota 2000. La aproximativ 10 minute de la primul apel, un alt turist a anunțat că s-a rătăcit în aceeași zonă. Avea probleme din cauza stratului consistent de zăpada și a zonei greu accesibile.

Jandarmii montani i-au recuperat pe turiști și i-au dus până la drumul Cotei. Acolo au fost preluați de un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi montan Sinaia. Salvamontiștii avertizează că, în această perioadă de dezgheț muntele reprezintă un pericol mortal mai ales pentru alpiniștii neexeperimentați.

Autoritățile vă sfătuiesc să nu plecați în această perioadă pe trasee montane închise pentru că straturile instabile de zăpadă pot provoca oricând o tragedie. În plus, în orice excursie nu trebuie să vă lipsească echipament de iarnă, mâncare, apă și baterii de rezervă pentru telefon.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite