Operație în premieră la Spitalul Militar Central: O pacientă cu anevrism cerebral a fost salvată printr-o intervenție minim invazivă pe creier
04 Iunie 2020, 20:48 (actualizat 04 Iunie 2020, 21:19)
(actualizat 04 Iunie 2020, 21:19) | Știrile TVR

O pacientă de 60 de ani a fost salvată printr-o intervenție minim invazivă pe creier, la Spitalul Militar Central din București. Este prima oară când în sistemul medical militar, un anevrism gigant a fost exclus din circulaţia cerebrală printr-o intervenție diferita de operația clasica. Atât pacienta cât și echipa medicala au făcut testarea COVID-19 înainte de procedura și rezultatul a fost negativ.

Femeia suferea de anevrism cerebral, care poate fi fatal dacă se rupe. Metoda minim invazivă a constat în introducerea unui cateter, prin artera femurală, iar un dispozitiv modern, cu mai multe spirale metalice extrem de fine, a ajuns în interiorul anevrismului. Viață pacientei a fost salvată.

Procedura embolizării prezintă o serie de avantaje pentru pacienţi: disconfortul este minim, spitalizarea şi recuperarea sunt rapide, durează maximum două zile, fără durere postoperatorie.

Pacienta se simte foarte bine iar mâine va fi externată.