Opera Maghiară din Cluj și-a anulat spectacolele din această lună după ce 30 de angajați cu fost depistați pozitiv la COVID-19
19 Octombrie 2020, 20:51

Conducerea Operei Maghiare din Cluj Napoca a luat decizia anulării spectacolelor după ce în jur de 30 de angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid-19. Artiștii fac acum repetiții de acasă. Și la Teatrul Maghiar e o situație similară.

Opera Maghiară se pregătise să deschidă stagiunea cu o premieră mult-așteptată: "Flautul Fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, dar, chiar în ziua spectacolului, pe 3 octombrie, a venit prima veste rea.

În ciuda măsurilor luate, în următoarele zile, alți artiști au fost depistați pozitiv. Acum, numărul celor infectați se apropie de 30.

Sunt cazuri confirmate și la Teatrul Maghiar, care își desfășoară activitatea în aceeași clădire. Cinci angajați din echipa tehnică au Covid 19, motiv pentru care  întreaga activitate a teatrului a fost suspendată. Clujenii care își cumpăraseră bilete la spectacolele anulate își pot primi banii înapoi.