Opt reţinuţi pentru violenţele de la începutul lunii, la protestele din Piaţa Victoriei din Capitală

proteste în București
proteste în București
23 februarie 2017, 22:29

Opt persoane au fost reţinute, joi seară, în urma violenţelor de la protestul din Piaţa Victoriei, din noaptea de 1 spre 2 februarie, anunţă Biroul de Presă al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii bucureşteni au făcut joi mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora peste 3.000 de materiale pirotehnice au fost găsite şi ridicate.

Poliţiştii au colaborat cu Jandarmeria şi au identificat mai multe persoane, despre care există date şi indicii că au participat la acţiunile violente de la începutul lunii din Capitală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar privind infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Proteste fără precedent în ultimii 25 de ani. Incidente provocate de huligani infiltraţi la manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei

Protestul paşnic din Piaţa Victoriei a degenerat. Câteva persoane au aruncat cu sticle, pietre şi petarde, în forţele de ordine, care au intervenit în forţă.

După ce forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, agresorii au făcut un pas înapoi. Dar au continuat să arunce cu gheaţă şi pietre în jandarmi. Potrivit ministrului de Interne, în urma ciocnirilor, 8 jandarmi şi 4 civili au fost răniţi în noaptea de 1 spre 2 februarie.

Câţiva manifestanţii violenţi au dat foc unui panou publicitar. După două ore, jandarmii au restabilit ordinea în piaţă. 79 de persoane au duse la Poliţie, pentru audieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite